Kapcsolódó pályázatok

A Magyar Állam és az Európai Unió támogatása: 50%

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01668

A projekt befejezésének dátuma: 2017.02.15.

A PHL Optima Kft. főleg vízilabda szakosztályok, uszodák felszerelésének, uszodai eszközeinek gyártásával, kereskedelmével foglalkozik. Az egész országot lefedő kapcsolat/referencia rendszert fejlesztett ki a sportszakosztályokkal és uszodákkal. Két mérnökkel van a Kft- nek kapcsolata, akikkel technológiák, műszaki rajzok, fejlesztések kidolgozása történik. Ennek köszönhetően jelenleg is folyik a saját fejlesztésű vízilabda kapuk, lövőfalak gyártatása. Pályázatunkban szereplő hegesztőgépek saját gyártást tennének lehetővé. Pályázatunk legnagyobb szegmense a pályaelválasztó bójasor gyártásához szükséges öntőszerszám elkészítése. A szakosztályok, versenyzők, csapatok felszereléséhez hozzátartozik az öltözet is. Fontos a csapatok egységes megjelenése, fürdőnadrág, köntös, póló stb. esetében is.

A PHL Optima Kft. ezen igényeket is kiszolgálja. Jelenleg ezen piaci szükséglet esetében is teret hódít külföld. Azonban a projekt részét képező szublimációs nyomtató és prés saját gyártásban történő csapatfelszerelések, mezek gyártását tenné lehetővé. Ezzel kibővülne a hazai piac, illetve sokkal rövidebb határidőn belül jutnának a megrendelt mezekhez a csapatok teljes egyedi tervezések esetében is. Sajnos a megfelelő, saját felszereltségű gyártó egység hiányában ezen munkálatok jelenleg bérmunka megrendelésén keresztül történnek.

Ez több okból is hátráltatja a Kft. fejlődését, a piaci pozíciójának erősödését, a magyar gyártású sporteszközök terjedését és lassítja az exportból származó árbevétel növekedési ritmusát. Jelen beruházási projekt megvalósulása az előző mondatban felsorolt célok elérését szolgálná a következőképpen: - A saját gyártóeszközök megvásárlásával, és így egyidejűleg a bérmunka kiváltásával megszűnne a bérmunkát végző cégek irányába működő kiszolgáltatottságunk. A jelenlegi állapot alapján a bérmunkákat végző cégek esetében várni kell, amíg a többi külsős munkáik közé besorolják a Kft megrendeléseit. - A bérmunka kiváltásával egy helyre összpontosulna egy olyan gyártó cég, amely tulajdonképpen egyedüli lenne az országban.
Oldal teteje